زایمان و غوطه وری در آب به عنوان مرحله مهمی برای بیشتر بیماران مراقبت های سلامتی یا روشی جدید برای رشته مامایی Water Birth and Water Immersion an Important Step Towards More Patient-Oriented Health Care or a New Way for Obstetrical Wards to Make Profits?
Abstract
Many pregnant women have concerns associated with childbirth. They feel especially anxious about the health of the child, but also about their own comfort. They are concerned about the duration of labor, as well as the delivery itself. Water birth is an alternative to conventional vaginal delivery. This alternative method makes use of the benefits of heat and the underwater environment. It has an impact on the course of delivery and reduces the feeling of pain through the spasmolytic and analgesic effects of heat and the relaxing and buoyant effects of water. However, with all its advantages, water delivery also raises a number of questions. Many people wonder why the cost of water birth is high (in Poland it runs as high as several hundred PLN) or why there are so few bathtubs in hospitals.
Questions are also asked about the physiology of water labor itself, e.g., what makes this method of delivery so attractive, and why the transition of the fetus is so smooth. There are several factors involved. Water, with its sound and gentle movements, has a relaxing effect on the woman and child. It also causes general muscle relaxation and makes it easier to change position during labor, which makes labor much less painful for the mother. The aim of this article is to provide a concise outline of the advantages and risks of water birth, for the mother as well as for the child, and to assess the status of this method in Polish maternity wards. Knowledge of the benefits and risks of water birth is especially important today, when women want the right to decide how to give birth. A logical consequence of agreeing that they have this right is to assume that they also have the right to be well informed. Alternative methods of delivery do not advance obstetrics, but they can render it less dehumanized, offering better opportunities for cooperation between midwives and women in childbirth, and more personal contact than in a situation where the midwife’s main role is to attend to machines and graphs. In modern obstetrics natural childbirth should not be viewed as a step backward. It should entail the use of an appropriate range of medical procedures to ensure the safety of both the mother and child, while keeping the technology and pharmacology as minimal as possible.
Despite the enormous progress that has been made in obstetrics since the earliest recorded water birth in 1805, the procedure is still controversial. Water births are associated with analgetic and relaxing effects, with a reduction in the duration of the second stage of labor and in the need to administer oxytocin during this stage. Post partum hemorrhages occur about twice as often as in conventional deliveries. Various authors have reported different statistical results regarding the duration of the first labor stage, the need for episiotomy and the frequency of perineal tears. Neonatal well-being, expressed as an Apgar score, doesn’t differ significantly between water-born and landborn babies, but complications are not as rare as was initially thought. In Poland, the popularity of water birth and water immersion seems to be seen as an opportunity to bolster the budgets of maternity units more often than as a genuine departure from conventional obstetrics (Adv Clin Exp Med 2011, 20, 3, 391–397).
Keywords: water birth, labor in water, immersion in water, alternative methods of natural labor.
چکیده فارسی
بیشتر زنان باردار نگران زایمان خود هستند آن ها احساس نگرانی درباره سلامت فرزند خود می کنند اما درباره خودشان این نگرانی وجود ندارد. آن ها درباره طول مدت زایمان نگران هستند و به علاوه درباره خود فرایند زایمان بی اطلاع می باشند. تولد نوزادان در آب یک روش جدید زایمان می باشد. این روش دارای مزیت هایی می باشد. این نوع زایمان بر سرعت فرایند زایمان و کاهش درد در طول زایمان موثر می باشد. بیشتر مردم متعجب می شوند که چرا هزینه زایمان در آب بالا است و چرا حوضچه های زایمانی آب کمی در بیمارستان وجود دارد. این سوالات شامل سوالات دیگری نیز می شود مانند این که چه چیزی باعث شده است تا این روش زایمان جذاب باشد یا چرا در این روش انتقال جنین صاف می باشد. فاکتورهای مختلفی را می توان بیان کرد مثلا این که آب با حرکات آرام خود می تواند بر آرامش زن و فرزند تاثیر بگذارد. این نوع زایمان نیز باعثز می شود تا ماهیچه ها استراحت کنند و آن ها را برای تغییر وضعیت در حین زایمان آماده تر می کند که در نتیجه زایمان را برای مادر با درد کم همراه می سازد. هدف از این مقاله آوردن مزیت ها و خطرات مرتبط با زایمان در آب است امروز اطلاع درباره خطرات مرتبط با این زایمان دارای اهمیت بسیاری می باشد و می تواند در تصمینم گیری زنان باردار برای انتخاب روش زایمان موثر باشد. روش های مختلفی برای زایمان در رشته مامایی وجود دارد اما آن ها کمتر به برده می شوند. در زایمان طبیعی مدرن و جدید زایمان فرزند نباید به صورت وارونه باشد. باید امکانات مناسب و تجهیزات پزشکی لازم فراهم گردد تا هم ایمنی نوزاد و هم ایمنی مادر تضمین گردد در حالی که حفظ کردن روش و تکنولوژی و دارو در حداقل مقدار ممکن باشد. علی رغم پیشرفت های زیادی که در زمینه مامایی صورت گرفته است ولی روش زایمان آبی هنوز یک روش جدید و ناشناخته ای می باشد از این روش برای اولین بار در سال 1805 استفاده گردید. زایمان در آب مرتبط با ارات مربوط به آرامش از درد می باشد. در این روش مرحله دوم زاایمان که نیاز به دستگاه اکسیژن در طول این مرحله دارد، کاهش می یابد. نویسندگان مختلفی نتایج آماری مختلفی را برای برای مدت مرحله اول زایمان رائه کرده اند، سلامت و بهزیستی نوزاد به وسیله امتیاز Apgar تعیین می شود و این عدد در بین روش زایمان در آب و زایمان در حالت بدون آب تفاوت چندانی ندارد اما پیچیدگی هایی در این زمینه وجود دارد. در لهستان از این نوع زایمان یعنی زایمان در آب استقبال خوبی به عمل آمده است ولی بزرگ ترین مشکل در مورد این نوع زایمان هزینه بالای آن است.
کلمات کلیدی: زایمان در آب – درد زایمان در آب – غوطه وری در آب- روش های متناوب زایمان طبیعی
مشخصات
توسط: Malgorzata Pawelec, Jolanta Pietras, Marzena Wojtysiak مجله: Advances in Clinical and Experimental Medicine انتشارات: Wroclaw Medical University سال انتشار: 2011 میلادی تعداد صفحات متن اصلی: 7 تعداد صفحات متن ترجمه: 6 تاریخ درج: ۱۳۹۵/۵/۲۶ منبع: دیتاسرا
خرید آنلاین فایل ترجمه
عنوان: زایمان و غوطه وری در آب به عنوان مرحله مهمی برای بیشتر بیماران مراقبت های سلامتی یا روشی جدید برای رشته مامایی حجم: 126.48 کیلوبایت فرمت فایل: pdf قیمت: 119500 تومان رمز فایل (در صورت نیاز): www.datasara.com نرم افزارهای مورد نیاز: winrar - adobe acrobat - office
تنها با ارسال یک ایمیل وجه خود را دریافت نمایید
دانلود فایل اصلی
عنوان: Water Birth and Water Immersion an Important Step Towards More Patient-Oriented Health Care or a New Way for Obstetrical Wards to Make Profits?
علی رغم پیشرفت های زیاد در زمینه های علمی ولی این نوع زایمان از سال 1805 شروع شد و هنوز هم این نوع زایمان دارای ابهاماتی می باشد. مشاهدات نویسندگان و بررسی کردن مقالات نشان می دهد که زایماندر آب یک روش مرسوم و متداول برای تولد نوزاد است که هم برای مادر و هم برای فرزند ایمن می باشد.
هدف اصلی از این نوع زایمان اطمینان از سلامتی مادر و فرزند در طول فرایند زایمان است که باید به وسیله افراد متخصص عمل زایمان صورت گیرد و اتاق های مربوط به زایمان نیز به خوبی سازمان دهی گردند. اولین اسناد موجود درباره زایمان آبی به سال 1805 برمی گردند که مربوط به گزارشی در جنوب فرانسه می باشد. یک زن که برای مدت دو روز دردزایمان را تحمل می کرد با توجهبه نظر پزشکان توصیه شد که برای آرامش و استراحت از آب استفاده کند. بعد از این که این فرد در آب غوطه ور شد در کمال شگفتی همگان او بدون هیچ گونه کمکی توانست زایمان بکند و بعد از مدتی فرزند او بر سطح آب قرار گرفت. Michel Odent در این زمان به عنوان پدر زایمان آبی نام گرفت و او این زایمان را از سال 1978 تا سال 1985 در بیمارستانی در پاریس انجام می داد، او 100 مورد از این زایمان را گزارش کرد. او دمای آب برای زایمان را 37 درجه سانتیگراد بیان کرد و آن را در حوضچه مخصوصی برای زایمان قرار می داد.
در لهستان اولین زایمان آبی در سال 1996 انجام شد اولین زایمان با غوطه ور شدن در آبدر Tychy بود. در سال های اخیر تصویر زایمان تغییر یافت و آن ایمن تر گشت. برای زنان و زوج ها تولد و زایمان یک اتفاق خاص می باشد که در آن ایمنی مادر و نوزاد دارای اهمیت فراوانی می باشد.
درمان با آب یک نوع روش درمانی است که از دوفاکتور آب و حرارت استفاده می شود. حرارت دردرا کاهش می دهد و اثرات آرامشی دارد و امکان تسریع مرحله اول زایمان را فراهم می سازد. آب تغییر موقعیت در حین زایمان را آسان می سازد. غوطه وری در آب و زایمان استرس و درد را در زمان زایمان کاهش می دهد. زایمان در آب یاغوطه ور شدن در آب منجر به کاهش استفاده از دارو می شود.
در زایمان در آب زن در طول مرحله اول زایمان در آب قرار می گیرد در حالی که مرحله دوم زایمان در خارج از آب انجام می شود. غوطه ور شدن در آب زمانی انجام می شود که دهانه رحم 5 سانتیمتر اتساع یابد و اگگر زایمان بعد از غوطه ور شدن صورت نگیرد دکتر ممکن است بیمار را تشویق کند که تا مرحله دوم زایمان در آب بماند. زایمان بعد از غوطه وری بر روی تخت زایمان رخ می دهد. زمانی را که بیمار در آب سپری می کند 30 دقیقه است و حرارت آب 37 درجه می باشد.
در زایمان آبی مرحله دوم زایمان در آب صورت می گیرد که خود دارای مزایای است و این ک مشخص است که زایمان در آب به خاطر فراهم ساختن یک محیط بدون تنش و استرس برای کاهش شوک مربوط به نوزاد بعد از خارج شدن از رحم مناسب می باشد. بعد از زایمان باید نوزاد برای مددت 30 ثانیه در زیر آب باقی بماند. وقتی نوزاد در زیر آب است هیچ خطر تنفسی او را تهدید نمی کند. تا زمانی که نوزاد به بند ناف متصل است اکسیژن هنوز از طریق مادر برای نوزاد تامین می شود. غوطه وری در آب و زایمان در آب نیاز برای دارو متخصصان مامایی را کاهسش می دهد و آرامش را برای بیمار به ارمغان می آورد. آب به عنوان یک محیط طبیعی است که هر انسانی را مجذوب خود می سازد. آب نیز در ترکیب بدن انسان هم وجود دارد.
وقتی در آب غوطه ور می شوید باید خیلی فاکتورهای آبی در نظر گرفته شود مانند حرارت و فشار هیدرواستاتیک آب. یک حمام آب گرم می تواند آرامش دهنده باشد. آن باعث آرامش و کاهش دردها می شود. دانشمندان می گویند که آب بر سیستم عصبی تاثیر می گذارد که می تواند از این طریق تنش ها را کاهش دهد. تولد نوزاد نیازمند تلاش های فیزیکی و روان شناسی می باشد که حمام آب گرم می تواند برای این منظور بسیار مفید باشد. حمام می تواند درد را کم کند و آرامش مادر را در زمان فشار افزایش دهد که به علت کاهش ثقل می باشد. حمام آب گرم می تواند باعث استراحت ماهیچه های لگنی شود که می تواند نیاز برای پاره شدن ناگهانی پیریوم را به حداقل برساند.
اما مطالعات آماری جالب توجه تر هستند. Cortem و همکاران گزارش کردند که زایمان در آب باعث کاهش مرحله دوم زایمان در مقایسه با زایمان خارج از آب می شود. اما اشاره کرده اند که در زایمان های آبی افزایش در میزان بروز پارگی درجهسه وجود دارد. این به عنوان یک محدودیت فیزیکی برای این نوع روش محسوب می شود. این نتایج بین نویسندگان مختلف متفاوت می باشد. نسبت این نوع پارگی ها در زایمان آبی تنها 13 درصد از کل زایمان ها در تخت زایمان می باشد. در حالی که این نوع پارگی در زایمان آبی کمتر می باشد. داده های دیگر نشان می دهند که بیماران با زایمان آبی رضایت بیشتری دارند اما آن ها به پارگی در این نوع زایمان و طول کشیدن مرحله اول زایمان اشاره ای نمی کنند.
فشار هیدرواستاتیک آب باعث افزایش فشار شکمی می شود که می تواند در طول مرحله دوم زایمان خیلی مفید باشد. نیروی شناوری آب هم یک مزیت خوب به شمار می آید. زمانی که یک فرد 70 کیلوگرمی در آب قرار می گیرد 10 برابر احساس بی وزنی می کند که این به این معنا است که مادر می تواند به آسانی وضعیت خود را در طول دوره زایمان تغییر دهد.
غوطه وری در آب و زایمان در آب برای بیشتر لهستانی جدید و ناشناخته است. در طول دوره زایمان آن ها باید به فشار خون مادر نوجه کنند و دمای بدن مادر نیز اندازه گیری شود.