تاثیر مرحله چرخه عمر سازمانی بر استفاده از هزینه یابی مبتبی بر فعالیت The effect of organizational life cycle stage on the use of activity-based costing
Abstract
This paper investigates if the use of an activity-based cost-accounting system differs among firms in different organizational life cycle stages. We apply the Miller and Friesen [Miller, D., Friesen, P.H., 1983. Successful and unsuccessful phases of the corporate life cycle. Organ. Stud. 4 (3), 339–356; Miller, D., Friesen, P.H., 1984. A longitudinal study of the corporate life cycle. Manage. Sci. 30 (10), 1161–1183] life cycle model according to which the internal characteristics of firms and the external contexts in which the firms operate differ across firms depending on their stages of development. Based on the organizational life cycle theories we hypothesize that the use of the activity-based costing is more common among firms in maturity and revival phases than among firms in a growth phase. Our empirical analyses based on a questionnaire to 105 Finnish firms operating in various industries and in different life cycle stages support our hypothesis.We conduct various robustness checks of the results using several control variables and checking the effect of potential non-response bias. Our results remain essentially the same.
Keywords: Activity-based costing system; Organizational life cycle; Management accounting
چکیده فارسی
این مقاله به بررسی تفاوت استفاده از یک سیستم حسابداری هزینه یابی مبتنی بر فعالیت بین شرکت ها در مراحل مختلف چرخه عمر سازمانی می پردازد. ما مدل چرخه عمر میلر و فریزن که بر طبق آن ویژگی های داخلی شرکت ها و زمینه های خارجی هر شرکت بسته به مرحله توسعه آن با شرکت های دیگر متفاوت است، انتخاب می کنیم. ] میلر و فریزن، 1983. فازهای موفق و ناموفق چرخه عمر شرکتهای بزرگ. 4 (3)، 356-339؛ دکتر میلر و پروفسور فریزن.، 1984. مطالعه طولی چرخه عمر شرکت های بزرگ. مدیریت. اس سی آی. 30 (10)، 1183-1161[. بر اساس نظریه های چرخه عمر سازمانی، فرض میکنیم که استفاده از هزینه یابی مبتنی بر فعالیت بین میان شرکت های بالغ و و احیا شده شایعتر از شرکت های در حال رشد است. تحلیل تجربی ما بر اساس پرسشنامه از 105 شرکت فنلادی فعال در صنایع مختلف و در مراحل مختلف چرخه عمر ، فرضیه ما را پشتیبانی می کند. ما از نتایج از استفاده از چند متغیر کنترل و مرور و بررسی تاثیر گرایش بدون پاسخ باالقوه بررسی های خوب مختلفی انجام می دهیم. ما الزاما همان نتایج را می گیریم.
کلمات کلیدی: سیستم هزینه یابی بر اساس فعالیت؛ چرخه عمر سازمانی؛ حسابداری مدیریت
مشخصات
توسط: Juha-Pekka Kallunki, Hanna Silvola انتشارات: Elsevier سال انتشار: 2008 میلادی تعداد صفحات متن اصلی: 18 تعداد صفحات متن ترجمه: 21 تاریخ درج: ۱۳۹۷/۵/۸ منبع: دیتاسرا
خرید آنلاین فایل ترجمه
عنوان: تاثیر مرحله چرخه عمر سازمانی بر استفاده از هزینه یابی مبتبی بر فعالیت حجم: 430.96 کیلوبایت فرمت فایل: pdf قیمت: 129500 تومان رمز فایل (در صورت نیاز): www.datasara.com نرم افزارهای مورد نیاز: winrar - adobe acrobat - office
تنها با ارسال یک ایمیل وجه خود را دریافت نمایید
دانلود فایل اصلی
عنوان: The effect of organizational life cycle stage on the use of activity-based costing
.مقدمه
در یک مرحله رشد، شرکت ها بر اساس رشد فروش سریع و توسعه فعالیت هاو محصولات، طبقه بندب می شوند. (میلر و فریزن، 1984). در مرحله بلوغ، فروش شرکت، ساختارهای سطح بندی شده، رسمی تر و اداری و سازمانی ایجاد شده و نوآوری کاهش می یابد. در مرحله احی، شرکت ها به منظور مقابله با بازارهای ناهمگون و پیچیده تر، ساختارها را برای اولین بار اتخاذ می کنند. (میلر و فریزن، 1984(. این مراحل چرخه عمر شرکت در نظریه های چرخه عمر سازمانی بر طبق آن دسته از ویژگی های داخلی شرکت ها و زمینه های خارجی که بسته به درجه توسعه شرکت مربوطه متفاوتند، توصیف میشوند. (گرینر، 1972؛ میلر و فریزن، 1983، 1984غ مرکانت، 1997).
مرحله چرخه عمر یک شرکت احتمالی است که پاسخ ها و واکنشهای سازمانی باید با آن هماهنگ شوند. (میلر و فریزن، 1983، 1984). این به این معنی است که استفاده از سیستم های حسابداری مدیریت با مراحل چرخه عمر سازمانی با هم فرق دارندو به عنوان سیستم های متفاوت به مراحل متفاوتی نیازمندند. نیاز شرکت ها به سیستم کنرل و حسابداری رسمی در مراحل بعدی چرخه عمر به طرز قابل توجهی بیشتر از مراحل فعلی است. با اینحال همانطور که اشاره شد، چرخه عمر سازمانی یک متغیر نسبتا جدید در ادبیات حسابداری مدیریت تجربی است و مرحله چرخه عمر به بیشتر ابعاد کنترل مدیریت ارتباطی ندارد. (ام دی. آزایر و لانگفیلد- اسمیت (2005) ).
در تعداد کمی از مطالعات تجربی موجود، گزارش شده است که مرحله چرخه عمریکعامل پیشبرنده مهم ظهور سیستم های کنترل مدیریت است. (میلر و فریزن، 1984؛ مورز، و یوئن، 2001؛ داویلا، 2005؛ Md. Auzair واسمیت، 2005؛ گرانلوند و Taipaleenm¨ آکی، 2005). به عنوان مثال، میلر و فریزن (1984) گزارش دادند که شرکت هایبالغ و احیا شده تاکید قابل توجهی در کنترل هزینه های رسمی نسبت به شرکت های درحال رشد دارند. اسمیت (2005) با استفاده از اندازه گیریو بر اساس ارزیابی خود مرحله چرخه عمر شرکت ها را طبقه بندی کردند و گزارش دادند که چرخه عمر سازمانی، در میان دیگر متغیرهای احتمالی، دارای اثر معنی داریدر طراحی سیستم های کنترل مدیریت شرکت است.در این مقاله، ما بررسی کنیم که آیا استفاده از سیستم هزینه حسابداری مبتنی بر فعالیت در سراسر مراحل چرخه عمر یک شرکت متفاوت است؟
ازگزارش متون چرخه عمر (به عنوان مثال میلر و فریزن، 1983، 1984) برمی آید که افزایش رقابت وتنوع در محصولات و بازارها باعث رشد فاز بلوغ و احیایشرکت به طور قابل توجهی بیشتردر کنترل هزینه های رسمی و عملکرد شرکت می باشد. علاوه بر این،شرکت هایبالغ و در حال احیادارای منابع بیشتری برای تجربه سیستم های حسابداری مدیریت پیشرفتهبوده و آنها با ساختارهای سازمانی رسمی و اداریپیچیدهترنیاز بیشتری به ایجاد این سیستم ها در مقایسه باب شرکت هایرشد یافته دارند. این تفاوت در ویژگی های داخلی شرکت و محیط های که در آن عمل شرکت هامنجر به استفاده گسترده تر از سیستم های هزینهیابی پیشرفته، مانند هزینهیابی مبتنی بر فعالیت، در میانشرکت های بالغ واحیا شده از میان شرکت های رشد یافته شده است. در این مقاله با کمکمتون حسابداری مدیریتتوسط کاوش در چرخه عمر شرکت نقش خود را جدای از آن اندازه شرکت در استفاده از هزینهبر اساس فعالیت دارد. اگر چه شرکت هایبالغ ودر حال احیااغلب بزرگتر از شرکت های در مرحله ررشد هستند ، همهشرکت های بالغ و احیا شده لزوما بزرگ نیستند. به عبارت دیگر، حتی شرکت های کوچک به احتمال زیاد به استفاده از بر هزینهاساس فعالیتدر صورتی که نیاز مدیریتی براییک سیستم هزینه حسابداری پیشرفته با توجه به مرحله چرخه عمر خود دارند. بنابراینمامطالعات قبلی را گسترش دادیم و به بررسی اثر اندازه شرکت در استفاده از هزینهیابی مبتنی بر فعالیتبدون در نظر گرفتن مرحله چرخه عمر شرکت پرداختیم. این مطالعات شامل دری و تایلس (1994)، اینس و میشل (1995)، بی جورناک (1997) ، شنال و لانگفیلد-اسمیت (1993) و الامیر و دری (در حال چاپ) می شود.
نیاز سازمانی زمینه ای واقعیتوسط مرحله چرخه عمرشرکت ، ساده تر از اندازه بخش های شرکتی که از هزینه یابی مبتنی بر فهعالیت استفاده می کند، نشان داده شده است. گرچه هزینه یابی مبتنی بر فعالیت تعقریبا دو دهه است که مورد بررسی قرار گرفته است، بهمچنان به فعالیت خود ادامه می دهد. (الامیر و دری در حال چاپ). یکی از دلایل این امر آنست که پیاده سازی سیستم های ERP به شرکت ها اجازه می دهد که حسابداری هزینه ای پیشرفته را مانند نرم افزار هزینه یابی مبتنی بر فعالیت با سیستم های ERP ادغام نمایند که به طور قابل ملاحظاه ای در سالهای اخیر افزایش یافته است. ( دچو و موریستن 2004 و گرنلاند و مالمی 2002 و گرنلاند 2007).
تجییه ئو تحلیل تجربی ما بر اساس داده های مطالعه مقطعی از 105 شرکت فعال در صنایع مختلف و در مراحل مختلف چرخه عمرشان فرضیه ما را پشتیبانی می نماید. نتایج نشان می دهند که ویژگی های مربوط به چرخه عمر شرکت که در گزارش ثبت شده بود، سیستم هاس حسابداری هزینه را تحت تاثیر قرار داده است. استفاده از سیستم حسابداری هزینه پیشرفته در سراسر چرخه عمر شرکت ها با هم متفاوت است. به عنوان مثال شرکت های در مرحله بلوغ و احیاء اندازه سازمانی بزگتر، سودآوری کمتر، محدوده محصول یا خدمات متنوع تر دارند و بیشتر به فهرست بازار سهام دست می یابند و نقطه مقابل آن شرکت های رشدیافته هستند. مهمتر از آن ما درمیافتیم که استفاده از هزینه یابی میتنی بر فعالیت به طور قابل نلاحظه ای در میان شرکت های بالغ و احیاشده شایع از شرکت های رشد یافته است.
ما باقی این مقاله را به چهر بخش تقسیم کرده ایم. در بخش دوم به مرور متون مربوطه ومی پردازیم و فرضیه خورد را گسترش می دهیم. داده ها ی پژوهش و روش تحقیق را در بخش 3 شرح می دهیم . نتایج اولیه تحلیل داده ها را گزلرش می دهیم. در بخش 4 نتایج تجربی شامل آزمون استحکام مربوطه را گزارش می دهیم و نتایج برگرفته از آنرا در بخش 5 ارایه می دهیم.
2.توسعه فرضیه و نظریه
2.1.ویژگی های شرکت ها در مراحل چرخه عمر سازمانی مختلف
نظریه های چرخه همر سازمانی پیشنهاد می دهند که ویژگی های سازمان بر طبق مراحل چرخه عمر تغییر نماید. در مرحله تولد یا لیجاد سازمان ،از ویژگی های بارز شرکت ها اینست که جوان بوده و تحت سلطه مالکین خو هستند. همچنین آنها ساختارهای سازمانی ساده و غیر رسمی دارند. (میلر و فریسن 1984). به همین دلیل مرحله تولد به مرحله کارآفرینی نیز اطلاق شده است. سهامدارران این شرکت ها به طور تکنیکی کارآفرین هستند و ترجیح می دهند که فعالیت های مدیریتی را در حداقل حفظ کنند. آنها ترجیح می دهند که اعثرات خود را به توسعه و فروش محصولات جدید اختصاص دهند و حداقل اطلاعات در تصمیم گیری تکیه می کنند. مرحله رشد زمانی رخ می دهد که شرکت تواناییها و ظرفیتهای متمایز خود را تاسیس کند و به برخی موفیقت هادر تولید محصول دست یافته باشد. (میلر و فریسن 1984).
مطالعات نوع شناسی اخیر میلر و فریزندر باره مرحله چرخه عمر شرکت در ارتباط با حسابداری مدیریت به کار گرفته شده اند. اندازه گیری مرحله چرخه عمر از شرکت با استفاده ازاندازه گیری خود طبقه بندی پیشنهاد شده توسط کازنجیان و دریزن گزارش می دهند که چرخه عمر سازمانی، در میانسایر متغیرهای احتمالی، دارای اثر قابل توجهیبر طراحی سیستم های کنترل مدیریت شرکت است. داویلا(2005).
جدول 1. توصیف ویژگیهای شرکتها در مراحل مختلف چرخه عمر
|
رشد |
بلوغ |
احیاء |
محیط |
رقابت و ناهماهنگی بیشتر |
رقابتی تر و ناهمگون تر |
بسیار ناهمگن و رقابتی و دارای محیط پویا |
سازمان |
ساختار برخی فرمول بندی ها- اساس عملکرد سازمان- تفاوت در حال افزایش تمرکز کمتر |
رسمی، ساختار اداری- اساس عملکرد سازمان- تفاوت متوسط- تمرکز متوسط |
بر اساس بخشی از سازمان- تفاوت زیاد- کنترل پیشرفته و رسمی تر تحلیل در تصمیم گیری |
استراتژی |
گسترش دامنه بازار محصول به مناطق نزدیک مرتبط- نوآوری افزایشی در خطوط تولید |
استراتژی تحکیم بازار محصول- تمرکز بر عرضه موثر یک بازار به خوبی تعریف شده |
استراتژی تنوع محصول در بازار، جنبش را به برخی از بازارهای نامربوط- سطح بالای ریسک پذیری و برنامه ریزی |
|
رشد سریع |
|
نوآوری اساسی |
گزارش اندازه و سن شرکت، جایگزینی موسس به عنوان مدیر عامل و وجود سرمایه گذاران خارجی، باعث ظهور سیستم های کنترل مدیریت می باشند. در نهایت، مورز، و یوئن (2001) چگونگی استفاده ازسیستم های حسابداری مدیریت در مراحل مختلف چرخه عمر را کشف کردندو دریافتند که تشریفاتسیستم حسابداری مدیریتدر سراسر مراحل چرخه عمر متفاوت است.
2.2.استفاده از هزینهیابی مبتنی بر فعالیت در مراحل مختلف چرخه عمر سازمانی
متون چرخه عمر نشان میدهند که دلایل متعددی وجود دارد که چرا استفاده از حسابداریسیستم مدیریت پیشرفتهمانند هزینهیابی مبتنی بر فعالیت در میان شرکت های در مرحله بلوغ و احیای بزرگتر ازشرکتهای در مرحله رشد هستند. این دلایل عبارتند از تفاوت در کار اداری، محیط کسب و کار،استراتژی ها و ساختارهایسازمانی بین شرکت های در مراحل مختلف چرخه عمر. اول، به عنوان یک نتیجه پیچیده تر، در شرکت های بالغ و احیا شده محیط کسب و کار رقابتی تر ، کار اداری پیچیده تر از آن است که شرکت های رشد یافته است.
اینیک نیازبراییک روش پیچیده تر تصمیم گیری با استفاده از سیستم های حسابداری مدیریت پیچیدهایجاد می کند. به عنوان مثال هزینهیابی مبتنی بر فعالیت در شرکت های در مرحله رشد تاکید خود رابر رشد و گسترش بازار قرار داده اند. در حالی که شرکت های در بلوغ و مرحله احیا تاکید بیشتری بر وضوح بیشتر و به حداقل رساندن تولیدهزینهها دارند. این در حالی است که ، بازارشان به شدت رقابتی است .دلیل این است که افزایش رقابت سود دهی این شرکت ها را کاهش ی دهد.. بنابراین، هزینه کم و سود دهید شرکت های بالغ و مرحله احیا مهم تر از شرکت های در مرحله رشد می باشد. در نتیجه،شرکتهای بالغ و در مرحله احیاءتاکید بیشتری بر کنترل های رسمی مانند کنترل هزینه های رسمی دارند.آنها نیاز به تولید محصولات موثر و کسب حاشیه سود مناسب در بازار رقابتی تر دارند. (میلر و فریسن 1984).
سوما، شرکتهای بالغ و در مرحله احیاءتجربه افزایش تنوع در محصولات و بازار را دارند. (میلر وفریزن، 1984). افزایش تنوع در محصولات و بازار همراه با افزایش رقابت شرکتهای بالغ و در مرحله احیاءمرحله علت تاکید بیشتریبر کاهش، کنترل و درک عوامل پیش رانمی باشد (به عنوان مثال میلر و فریزن، 1984 مخالف، گوپتا و چانه، 1990؛ مرچنت، 1997؛مورز، و یوئن، 2001؛ Md. Auzair و Langfield اسمیت، 2005). بنابراین،از شرکت های بالغ و احیای خصوصیانتظار می رود که از هزینهیابی مبتنی بر فعالیت،در کمک به مدیران برای درک سلسله مراتب هزینه،برای شناسایی درآمد و هزینه (به عنوان مثال جونز و Dugdale، 2002) مربوطه، و برای دستیابی به عملکرد مالی بهتراستفاده کنند. (به عنوان مثال کندی و افلک، گریوز، 2001).
چهارما، متون چرخه عمر نشان می دهد که اندازه سازمانی شرکت در بلوغ و احیایاز شرکت های در مرحله رشد است بیشتر است. به عنوان (1998) اشاره می کنند ، اندازه سازمان بزرگترمنجر به پیچیدگی بیشترشده و تخصصی شدن وظایف منجر به تمایز گستردهتر، یعنی وظایف مشابه در داخل واحد مشترک (اسمیت ، 1998، گروه بندی می شوند . (بلو و همکاران، 1976) . علاوه بر این، شرکت در بلوغ و احیایبااندازه سازمانی بیشترمنابع بیشترو آزمایش با نوآوری های اداری مانند سیستم حسابداری مدیریت پیشرفته دارد.
پنجما، متون چرخه عمر نشان می دهد که شرکت در مراحل بالغ و احیای باید متمرکز تر، رسمی تروبا ساختار سازمانی بوروکراتیک بیشترنسبت به شرکت در مرحله رشد باشد. (به عنوان مثال میلر و فریزن، 1984 کوین و کامرون، 1983، مورز، و یوئن، 2001). آندری گاسلین (1997) گزارش می دهد که در میان سازمان هایی که فعالیت های مبتنی بر هزینه متمرکز اتخاذ کرده و سازمان های رسمی تری هستند بیشتر در ارتباط با اجرایهزینهیابی مبتنی بر فعالیت در مقایسه با سازمان های غیر متمرکز و غیر رسمی هستن این نتایج به شرح زیر است:
با توجه به ساختار سازمانی متمرکز تر، رسمی تر و اداری تر بلوغ و شرکت احیای استفاده از هزینهیابی مبتنی بر فعالیت نیز باید در میان شرکت ها در مرحله بلوغ و احیای از شرکت های در مرحله رشد شایع تر است.
متون مورد بحث ما به فرضیه زیر را در استفاده از هزینهیابی مبتنی بر فعالیت در بخش های مختلف منجر می شود:
فرضیه 1. استفاده از هزینهیابی مبتنی بر فعالیت در میان شرکت های در بلوغ و احیای فاز بزرگتر از شرکتهای در مرحله رشد.
در حالی که شرکت ممکن است هزینهیابی مبتنی بر فعالیترا به دلایل مختلف (بخش 2.3 را ببینید) استفاده کند، نظریه چرخه عمراین مفهوم را میرساند کهمرحله چرخه عمر شرکت باید دلایل استفاده از هزینهیابی مبتنی بر فعالیترا تحت تاثیر قرار دهد. به عبارت دیگر، دلایل استفاده از هزینهیابی مبتنی بر فعالیت در چرخهعمرهای مختلفباید تفاوت در نیازهای مدیریتی برای استفاده از آن در هر فاز چرخه عمررا به عنوان پیشنهادنظریه چرخه عمر بازتاب کند.
بنابراین، نیاز به بهبود و تصمیم گیری با استفاده از هزینه یابی مبتنی بر فعالیت باید یک دلیل مهم تر برای استفاده از هزینه یابی مبتنی بر فعالیت در شرکت های بالغ و احیای نسبت بهشرکت های رشد یافته.داشته باشددر مجموع، ما فرضیه زیر در مورد علت استفاده از فعالیت های مبتنی بر هزینه در مراحل مختلف چرخه عمر شرکت را پیشنهاد می کنیم.:
فرضیه 2. نیاز به کاهش و کنترل هزینه ها، نیاز به درک عوامل پیشران هزینه ها و نیاز بهبهبود تصمیم گیری باید دلایل مهم بیشتری برای استفاده از هزینهیابی مبتنی بر فعالیت در میانشرکت در بلوغ و احیای مرحله نسبت به شرکت در مرحله رشد داشته باشد.
2.3.سایرویژگی هایشرکتیمؤثر براستفاده ازهزینه یابیمبتنی بر فعالیت
همچنین از دیگر ویژگی های این شرکتها این است که نیاز به زمانی برای تحقیق در مورد استفاده از کنترل بر اساس هزینه فعالیتها در مراحل مختلف چرخه عمر سازمانی وجود دارد. برخی از این ویژگی ها و کسانی که به توصیفمرحله چرخه عمر از شرکت می باشد تا حدودی به درون مربوطه (به عنوان مثال اندازه، سن، محصول / تنوع خدمات و بازار سهاملیست شرکت). مطالعات قبلی (به عنوان مثال داویلا، 2005) اندازه و سن شرکت بستگی دارد. بنابراین، تجزیه و تحلیل ما ، مارا برایتاثیر پذیری از ویژگی های دیگر این شرکت در کنترل و استفاده از فعالیت های مبتنی بر حسابداری هزینه ای است، آماده می سازد.
اولا، متون پیش از آن گزارش می دهد که شرکت استفاده از فعالیت های مبتنی بر هزینهیابی را به عنوان اندازه افزایش می دهد . دوما، متون پیش از این گزارش می دهد که استفاده از سیستم های مدیریت کنترل را افزایش می دهد (به عنوان مثال داویلا، 2005) سوما ، استفاده از هزینهیابی مبتنی بر فعالیت در میان شرکتهایی که تنوع محصول / خدمات در آنها شایع تر است گزارش شده است. چهارما، کوپر و کاپلان (1988) اشاره می کنند، شرکت ها با داشتن یک فرآیند تولید پیچیده تمایل به استفاده از سیستم های هزینه حسابداری پیچیده تردر مقایسه با شرکت های دیگر دارند. پنجما، سطح آموزشی مدیر عامل این شرکتها به صورت مثبت استفاده از سیستم های حسابداری مدیریت رسمیگزارش شده است (به عنوان مثال گراهام و هاروی ،2001؛ داویلا ، 2005). ششما،(داویلا (2005) و گرانلوند آکی (2005)) شرکت ها مجبور به پاسخگویی بهانتظارات سرمایه گذاران که در شرکتهای درحال توسعه سرمایه گذاری می کنند هستند بنابراین،سرمایه گذاران ممکن است نیازشرکت ها به استفاده از سیستم های حسابداری مدیریت پیشرفته از قبیل هزینهیابی مبتنی بر فعالیت را برآورده سازند.هفتما ،گزارش شده است شرکت های فهرست شده در بورس اوراق بهادار از سیستم های حسابداری مدیریت پیشرفتهاستفاده می کنند. ( گرانلوند و ¨ آکی ، 2005، . اوکانر و همکاران، 2004 ) . در نهایت، مطالعات قبلی گزارش می دهند که استفاده از فعالیت های مبتنی بر تفاوت هزینهیابیبین تولید و خدمات شرکت، به دلیل شرکت خدمات ممکن است فعالیت های کمتری برای تخصیص هزینه داشته باشد (گرانلوند، 1996؛ حسین و همکاران، 1998). در تجزیه و تحلیل تجربی ما برایآنچه در بالا ذکر شد کنترلعوامل مؤثر بر استفاده از هزینهیابی مبتنی بر فعالیت شرکت هارا بررسی می کند. بخش 3 اقدامات تجربی این عوامل توصیف می کند.
3. روش تحقیق
3.1. روشنمونهو بررسی
داده های مورد استفاده در این مطالعه با استفاده از پرسشنامه نظر سنجی جمع آوری شده استپرسشنامه نهایی به 500 شرکت فنلاندی به طور تصادفی از پایگاه داده شرکت های در انتخاب فرستاده شد. (منطقه هلسینکی). پایگاه داده ها توسط آمار فنلاند ،.شرکت های با اندازه های مختلف و عمل صنایع مختلف را بررسی کرد.، چرا که ما می خواهیم برای آزمون فرضیه های ما در اثر به مرحله چرخه عمر شرکت بر استفاده ازفعالیت های مبتنی بر هزینه به طوری که نتایج را بتوان به شرکت های با اندازه های مختلف عمومی و فعال در صنایع مختلف تعمیم داد. تست آزمایشی با گروه حسابداران ارشد، مدیران مالی و دانشگاهیان انجام شد. پاسخ دهندگان ناشناس با استفاده از پرسشنامه اینترنت و یا از طریق پست پاسخ دادند. 3 هفته بعد که به ما 16 پاسخ بیشتر فرستاده شد. همه در همه، ما 105 پاسخ از 500 دریافت کننده 21٪. پاسخ دریافت شد. علاوه بر این، پنج پاسخ دهنده با ما تماس گرفتند تا نشان دهند که آنها نمی توانند دره کافی زمان شرکت کنند. ما 15 پاسخ از طریق اینترنت و 90 پاسخ از طریق پست الکترونیکی دریافت کرد.یم جدول 2آمار خلاصه ای از شرکت های نمونه را نشان می دهد.
3.2.ابزارها
جمع بندی اقلام در پرسشنامه در ضمیمهA. ارائه شده است. این پرسشنامه شامل آیتم های اندازه گیریمرحله چرخه عمر سازمانی، استفاده از هزینهیابی مبتنی بر فعالیت، دلایل استفاده از هزینهیابی مبتنی بر فعالیت و سایرویژگی های شرکت است که به احتمال زیاد بر استفاده از هزینهیابی مبتنی بر فعالیت. طراحی شده بود. استفاده از آیتم های نظر سنجی مورد استفاده در مطالعات قبلی برای کاهش خطا در پاسخ و درک کامل پاسخ دهندگان بود.
3.2.1.اندازه گیری مرحله چرخه عمر سازمانی شرکت
اندازه گیری های ما برای مرحله سازمانی چرخه عمر بر روییک مدل چرخه عمر پیشنهاد شده توسط میلرو فریزن (1983، 1984) به خوبی شناخته شده است .در آن شرکت ها از طریق مراحل مختلف به که در آن استراتژی، ساختار سازمانیو سبک های تصمیم گیری از شرکت در سراسر چرخه عمر متفاوت است پرداختند. از آنجا که مدل چرخه عمر میلر و فریزن بر اساسشاخص های چرخه عمر مشترک است، می توان آن را به شرکت های با اندازه های مختلف که در صنایع مختلف استفاده می شود تعمیم داد.. علاوه بر این،مورز، و یوئن،، مدل میلر-فریزن در بسیاری از مطالعات تجربی (به عنوان مثال میلر و فریزن، 1984 مورد آزمایش برگزیده شده است.
جدول 2.آمار خلاصه شده از شرکت های نمونه
جدول 3 گزارش آمار خلاصه ای از ویژگی های شرکت در مراحل مختلف چرخه عمر می باشد. نتایج نشان می دهند که ویژگی های شرکتها در سراسر مراحل متفاوت چرخه عمر به عنوانگزارش در متون چرخه عمر (به عنوان مثال میلر و فریزن ، 1983، 1984 ) آمده است. . از همه مهمتر، ویژگی هایشرکت ها است که متونچرخه عمر گزارش شده را تحت تاثیر استفاده از سیستم های هزینه حسابداری پیشرفته در سراسر چرخه های متفاوت عمرقرار می دهد. نتایج گزارش شده در جدول 3 نشان می دهند کهدر مقایسه با شرکت در مرحله رشد ، شرکت در بلوغو مراحل احیای اندازه بزرگتر سازمانی، سودآوری پایین و یک محصول / خدمات متنوع تر نسبت به شرکتهایی که در لیست بازار سهام هستند را دراست. از آنجا که به دست آوردن یک لیست بازار سهام گزارش شده برای افزایش پیچیدگی اداریکار و رسمیت ساختار سازمانی (به عنوان مثال گرانلوند و آکی ، 2005؛ مگینسون و نتر ،:.2001)، دارای نتیجهاست. شواهدی وجود دارد که بلوغ و احیای شرکت های دارای وظایف پیچیده تر ی هستند.
جدول 3.ویژگی هایشرکت هاینمونه درمراحل چرخه عمر
3.2.2. اندازه گیری استفاده از هزینهیابی مبتنی بر فعالیت و دلایل استفاده از هزینهیابی مبتنی بر فعالیت
پس از بررسی استفاده از هزینهیابی مبتنی بر فعالیت (، از پاسخ دهندگانخواسته شد تا پاسخ "بله" یا "نه" به این سوال که آیا شرکت خود را با استفاده از هزینهسیستم مبتنی بر فعالیت قبول دارند یا نه انجام شد. (مطالعه مورد 15). در نمونه ما، 28 درصد از پاسخ دهندگان پاسخ دادند که آنها در حال حاضر با استفاده از هزینهیابی مبتنی بر فعالیتکار می کنند. . آن نیز نشان می دهد که میزاناستفاده از هزینهیابی مبتنی بر فعالیت در میان شرکت فنلاندی افزایشیافته است. مطالعات قبلی گزارش می دهند که 6 درصد از پاسخ دهندگانفعالیت های مبتنی بر هزینه در سال 1992 است. (گرانلوند، 1996)، 11٪ در سال 1993 و 27٪ در سال 1999 جدول 4 مقادیر میانگین پاسخ های شرکت های 'گزارش به سوالات در استفاده از سیستم هزینهیابی مبتنی بر فعالیتو دلایل استفاده از آن در سراسر مراحل چرخه عمر را نشان میدهد.
جدول 4. آمار تست استفاده از هزینهیابی مبتنی بر فعالیت و دلایل استفاده از آن در سراسر مراحل متفاوت چرخه عمر
برای استفاده از هزینهیابی مبتنی بر فعالیت به مربوط به آنها را، در حالی که بلوغ و احیای شرکت ها با توجه به این دلایل عنوانمربوطه می باشد، این نتایج در خط با کسانی که گزارش شده در مطالعات چرخه عمرهستنند به عنوان مثال استفاده از رسمی هزینه های حسابداری در میان گذاشته شده.
3.2.3.دیگرویژگی هایشرکتیموثر براستفاده ازهزینه یابیمبتنی بر فعالیت
همانطور که در بخش 2.3 در مورد ، ویژگیهای دیگر این شرکتها بحث شد به احتمال زیاد بر استفاده ازهزینه بر اساس فعالیت وجود دارد. بنابراین، از پرسشنامه شامل چند مورد شناسایی این ویژگی در ساخت استفاده شد.:
1. فروش: حجم شرکت اندازه گیری شده توسط فروش خالص لگاریتمی (مورد مطالعه 3).
2. کارمند: حجم شرکت اندازه گیری شده توسط تعدادی لگاریتمی از کارکنان (مورد مطالعه 4).
3. سن: سن شرکت در سال (مورد مطالعه 1).
4. تنوع: تنوع محصول / خدمت (مورد مطالعه 12).
5. استاندارد: پیچیدگی فرایند تولید (مورد مطالعه 11).
6. آموزش و پرورش: سطح آموزشی از مدیر عامل شرکت (مورد مطالعه 8).
7. سرمایه گذاران: سرمایه گذاران سرمایه (مورد مطالعه 5).
8. فهرست بازار سهام (مورد بررسی 2): عمومی.
9. تولیدات: ساخت در مقابل شرکت خدمات (بررسی ماده 10).
پس از انجام مطالعات (به عنوان مثال داویلا، 2005، آندری گاسلین، 1997)، اندازه لگاریتمی شرکت ها اندازه گیری شد. فروش خالص (فروش) و توسط تعدادی لگاریتمی از کارکنان (کارمند). پس از تنوع (تنوع) محصول / خدماتبا پرسیدن از پاسخ دهندگان برای انتخاب ارزش یکی اگر آنها فقط یک محصول / خدمات داشتند خواسته شد..